Biologika eshop
Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico BIO Moncaro, 0,75l
Vinice: z ekologického poľnohospodárstva v klasickej výrobnej oblasti Verdicchio.
Odroda hrozna: Verdicchio.
Vinifikácia: kvasenie v oceli s odrodovými a autochtónnymi kvasinkami a následný odpočinok na jemných kaloch.
Vinohradnícka oblasť: Marche, provincia Ancona.
Miesto: v klasickej výrobnej oblasti Verdicchio. Vinice pestované pomocou techník ekologického poľnohospodárstva. Vek: 8-30 rokov.
Pôda: aluviálneho morského sedimentárneho pôvodu, s prevahou ílu a piesku z plio-pleistocénu a miocénu. Expozícia a nadmorská výška: 200-380 m.
Degustačné poznámky
Vzhľad: Slamovo žltá so živými zelenkavými odleskami, typickými pre vinič, v mladosti aj v prvom dozrievaní.
Na nos: intenzita vône je dobrá a dlho pretrváva. Jemné a jemné ovocné tóny oznamujú náznaky citrusov a bielych kvetov. Z dna vystupujú pestré trpké konce hlohu; korunujú akácie a bazové kvety.
Chuť: veľmi príjemná je svieža vôňa kyselín a minerálnych solí, ktoré sa striedajú s miernou horkosťou alkoholu a presnou suchosťou, ktorá charakterizuje víno Verdicchio Classico dei Castelli di Jesi.
Vývoj
Hlavný charakter skvelého stredomorského vína mu umožňuje obstáť v skúške času: 3 alebo 4 roky môžu byť stále ideálnou hranicou pre jeho udržanie.
Párovanie
Považuje sa za jedno z najlepších bielych vín na svete k jemným morským rybám a otvára mnohé možnosti párovania s morskou kuchyňou ale tiež s mäsom malých hospodárskych zvierat s bielym mäsom. Vďaka tomu vyniká medzi mnohými ďalšími prestížnymi vinárskymi produktmi ako polygamista v gastronómii par excellence.
Servisná teplota10 °C.
Alkohol: 12,5 % obj.
Vinárstvo Moncaro sa nachádza v regione Marche. Vzniklo v roku 1964 v Montecarotte, malom mestečku, ktoré sa nachádza v srdci Castelli di Jesi, výrobnej oblasti Verdicchio.
Sklo | Áno |
Priemerné výživové hodnoty na 100g (ml) výrobku: | |
energia: | |
tuky: | |
z toho nasýtené: | |
sacharidy: | |
z toho cukor: | |
bielkoviny: | |
vláknina: | |
soľ: |