Biologika eshop
Nutri-Smoothie vanilka, 150 g, Health Link
Nutri-smoothie je zmes práškov používaná k príprave nápojov.
Obsahuje probiotickú kultúru a β-glukany.
Probiotická kultúra, Bacillus coagulans BC99, je schopná prežívat vysoké teploty. Je sporotvorná, vysoko odolná voči soliam a silným kyselinám.
Produkuje antibakteriálny lektín, kyselinu mliečnu, aminokyseliny, mastné kyseliny s krátkym reťazcom, vitamíny, rôzne tráviace enzýmy, …
Bacillus coagulans rastie pri pH 2–8, optimálne však pri pH 5,5–7,5. Teplota rastu je 30 °C–35 °C, optimálna teplota rastu je 45 °C–50 °C.
Spory vstupujú do žalúdka (plášť spory nabotná a odpadne), cez dvanástorník (kde spory klíčia do podoby vegetatívnych buniek) do tenkého čreva. V tenkom čreve dochádza k ich reprodukcii (cca 30 minút).Výsledkom je probiotický efekt, ktorý pôsobí k celkovému imunitnému systému.
Bacillus coagulans napomáha inhibovať „škodlivé“ baktérie črevnej mikroflóry, kedy po dosiahnutí logaritmickej fázy vylučuje metabolity (kyselina mliečná, kyselina octová, kyselina mravčia), ktoré pôsobia bakteriostaticky.
Na jednu porciu deklarujeme minimálny obsah probiotickej kultúry 10,5 miliardy.
Zdravotné tvrdenie (NARIADENIE KOMISIE (EÚ) č. 432/2012):
β-glukany prispievajú k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi. Priaznivého účinku dosiahnete pri dennom podaní 3 g beta-glukanov z ovsa, ovesných otrub, jačmena, jačmenných otrub alebo zo zmesi týchto zdrojov denne.
Návod na prípravu: Rozmiešajte 30 g (3 polievkové lyžice) prášku s 200 ml vody o teplote 30–35 °C.
Zloženie: Ovsený instantný prášok 45 %, datlový prášok, kokosové mléko (extrakt z dužiny kokosových orechov, maltodextrín), ovsený betaglukan 15 %, prírodné vanilkové aróma, Bacillus coagulans (min. 10,5 miliardy porcií). Môže obsahovať stopy suchých škrupinových plodov.
Vegan | Áno |
Bez lepku | Áno |
Bez laktózy | Áno |
Priemerné výživové hodnoty na 100g (ml) výrobku: | |
energia: | 1700kJ |
tuky: | 9,1g |
z toho nasýtené: | 6g |
sacharidy: | 69g |
z toho cukor: | 32g |
bielkoviny: | 6,7g |
vláknina: | |
soľ: | 0,25g |