Biologika eshop
Gurmar, antidiabetický čaj, 150g
Bylinný sypaný čaj.
Gurmar pôsobí pri poruchách metabolizmu cukrov viacerými účinkami. Stimuluje tvorbu inzulínu, regeneruje beta-bunky pankreasu a zároveň zvyšuje aktivitu enzýmov zúčastnených metabolizmu glukózy.
Spôsob prípravy |
1 kávovú lyžičku čajoviny (1,5g) zaliať 2,5 dl vriacej vody a nechať vylúhovať 15 minút. Podľa potreby dochutiť prírodným sladidlom (stévia). Čaj sa pije teplý. Celodenú dávku čaju (2-3 kávové lyžičky) si môžete pripraviť aj jednorázovo zaliatím 500 ml vriacej vody a konzumovať postupne v priebehu dňa. |
Odporúčaná denná dávka čaju: 2 – 3 šálky |
Užívanie Gurmaru sa dobre znáša s užívaním všetkých liekov proti diabetu, neboli zistené žiadne vedľajšie účinky. Obvykle po 4 až 8 týždňoch užívania je možné znížiť dávky inzulínu a ostatných liekov. Až 25 % užívateľov Gurmaru sa úplne zaobíde bez ďalších liekov. Zníženie či vysadenie liekov po zlepšení výsledkov v súvislosti s užívaním Gurmaru konzultujte s lekárom. |
Odporúčaná dĺžka liečby |
Nástup účinku je na rozdiel od iných rastlinných liekov pomalý, prvé zlepšenie nastáva obvykle po 3 až 4 týždňoch užívania, pre rozvinutie liečebného účinku sa odporúča sa užívať Gurmar čaj minimálne počas 6 mesiacov. Pri začínajúcej cukrovke (diabetes 2. typu) u dospelých boli zaznamenané maximálne liečebné úspechy obvykle po dlhodobom podávaní v období 18 až 20 mesiacov. Dôležitou súčasťou liečby je úprava diéty a výber vhodných tukov z hľadiska ochrany pankreasu, viac si prečítjte tu: diétne opatrenia pri cukrovke |
Obsah účinných látok |
1 porcia čaju (1,5g sušených listov) obsahuje 63 mg kyseliny gymnemovej 1 balenie 150g obsahuje 100 porcií čaju, celkový obsah 6300 mg kyseliny gymnemovej 1 balenie 150g vystačí na 30 až 45 dní liečby |
Upozornenie – obmedzenie použitia |
Čaj nesmú užívať tehotné a dojčiace ženy. Pre nedostatok skúseností s užívaním nie je určený osobám do 20 rokov. |
Priemerné výživové hodnoty na 100g (ml) výrobku: | |
energia: | |
tuky: | |
z toho nasýtené: | |
sacharidy: | |
z toho cukor: | |
bielkoviny: | |
vláknina: | |
soľ: |