Biologika eshop
Včelia materská kašička čerstvá, 50g
Doterajšie skúsenosti dokazujú, že včelia materská kašička a jej blahodarne vlastnosti majú pozitívne účinky na ľudský organizmus. V skutočnosti, včelia materská kašička znovu prebudí náš organizmus regenerovaním našich buniek. Má jedinečnú schopnosť, vďaka ktorej lieči tam, kde je najviac potrebná.
- Včelia materská kašička prirodzene posilňuje organizmus.
- Podporuje správnu funkciu organizmu a regeneruje jeho bunky a tým spomaľuje proces starnutia.
- Je to vynikajúci, posilňujúci a osviežujúci prípravok a jeho konzumáciou vieme zvýšiť náš pracovný výkon.
- Zvyšuje schopnosť koncentrácie a pozornosti.
- Podporuje imunitný systém nášho organizmu a tým zvyšuje fyzickú aj mentálnu odolnosť.
- Má priaznivé účinky na dýchacie cesty a sliznicu.
- Napomáha pri trávení a urýchľuje metabolické procesy v ľudskom organizme.
- Je to účinný posilňovač pamäte.
- Má upokojujúce účinky na telo aj dušu po každodenných vplyvoch stresu.
- Pomáha riešiť problémy u detí s nespavosťou, nechuťou do jedla a oslabenou imunitou.
- Podporuje tvorbu krvi.
- Normalizuje menštruáciu a napomáha k otehotneniu.
- Má pozitívny vplyv na organizmus žien v období menopauzy.
- Zmierňuje bolesti kĺbov.
- Dodáva pružnosť pokožke.
- Napomáha pri liečbe bradavíc posilnením imunitného systému.
Jej najdôležitejšie zložky
Obsahuje mnoho zložiek nevyhnutných pre ľudský organizmus. Zloženie materskej kašičky je veľmi bohaté a vďaka spoločnému účinku týchto zložiek má taký blahodarný účinok na ľudský organizmus. Obsahuje približne 66% vody. Veľmi dôležitý je vysoký obsah bielkovín, ktorý predstavuje 18-25%.
Vo včelej materskej kašičke doposiaľ zistili výskyt 25-tich druhov aminokyselín. Ďalej obsahuje dôležité mastné kyseliny, vitamíny a minerály. Nájdeme v nej tie isté sacharidy ako v mede. Obsahuje tiež vo vysokom pomere gamma-globulín, ktorý posilňuje imunitný systém a tak sa náš organizmus ľahšie bráni voči ochoreniam. Obsahuje aj zložky, ktoré sa v nej vyskytujú len vo veľmi nízkej koncentrácií, no o to viac sú dôležité. Sú to antibiotické, herbicídne zložky a pro-hormóny.
Spomedzi pro-hormónov je najdôležitejší acetilkolin, ktorý pôsobí v centrálnej nervovej sústave a podnecuje hipokampus na tvorbu nových spomienok. Včelia materská kašička je prirodzeným zdrojom 10-hydroxy-delta-2-decenovej kyseliny, ktorá má antibakteriálny účinok a tým podporuje obranyschopnosť nášho organizmu. Včelia materská kašička je z biochemického hľadiska veľmi zložitá. Bola podrobená viacerým výskumom, no malé percento jej zložiek je dodnes neznáme. Jej zloženie a štruktúra je natoľko jedinečná a výnimočná, že dodnes sa ešte synteticky nepodarila vyrobiť. Práve to je dôkazom toho, že včelia materská kašička je jedinečný druh výživy.
Dávkovanie
Užívajte denne 2x1gram pod jazyk a nechajte ju rozpustiť. Prvú dávku užite ráno, pol hodinu pred jedlom a druhú dávku hodinu po večeri. Užívajte ju v 2-3 mesačných kúrach. Medzi jednotlivými kúrami odporúčame zaviesť 30 dňovú pauzu. Podrobnejšie informácie o dávkovaní sa môžete dočítať v encyklopédií o materskej kašičky.
Uskladnenie
Včeliu materskú kašičku uchovávame v chladničke v teplote pod 5°C. Ak ju chceme uchovať na dlhší čas, môžeme ju skladovať aj v mrazničke. Môžeme ju zmiešať aj s medom a to v pomere 25g včelej materskej kašičky ku 500g medu a tak ju možno skladovať aj mimo chladu. Uskladňujte ju vzduchotesne na suchom, chladnom mieste a mimo dosahu svetla. Nesmie sa dotýkať kovových predmetov.
Sklo | Áno |
Chladené | Áno |
Priemerné výživové hodnoty na 100g (ml) výrobku: | |
energia: | |
tuky: | |
z toho nasýtené: | |
sacharidy: | |
z toho cukor: | |
bielkoviny: | |
vláknina: | |
soľ: |