Biologika eshop
Zmes na špaldové čokoládové muffiny, Bauck
Zmes pre 12 muffinov, vrátane papierových košíčkov. K zmesi potrebujete 2 vajcia, 75g masla a 75ml mlieka alebo 100g margarínu a 100ml vody. 300g
Príprava s vajcami:
1. Predhrejte trúbu na 175°C.
2. Obsah sáčku dajte do misy (do robota)
3. Pridajte 2 vajcia, 75g mäkkého masla, 75ml mlieka
4. Ručným šlahačom miešajte asi 2 minúty
5. Naplňte 12 košíčkov, položte ich na plech a pečte asi 25minút
Miesto masla môžte použiť margarín. Miesto mlieka mlieko sójové, ryžové alebo ovsenné.
Príprava bez vajec:
1. 2. dtto
3. Pridať 100g roztopeného margarínu a 100ml studenej vody. Vyšlahať ručným šlahačom.
4. Naplniť 10 košíčkov, uložiť na plech a 25 minút piecť.
S maslom namiesto margarínu sa košíčky nepodaria!
Zloženie: špaldová múka 43%, surový trstinový cukor, čokoládové hoblinky z horkej čokolády 15%, kukuričný škrob, prášok do pečiva, kakaový prášok, morská soľ, Bourbon-vanilka
Priemerné výživové hodnoty na 100g (ml) výrobku: | |
energia: | |
tuky: | |
z toho nasýtené: | |
sacharidy: | |
z toho cukor: | |
bielkoviny: | |
vláknina: | |
soľ: |